Welcome.... Sarkari Dekho Gov. Job Materials

Latest Updates

Quiz:Banking Questions


1.  Pre-shipment finance is provided by the banks only to…..?

    (1) Credit card holders

    (2) Students aspiring for further studies

    (3) Brokers in equity market

    (4) Exporters

Ans-4

2.  In banking business, when the borrowers avail a Term Loan, initially they are given a repayment holiday and this referred as……….?

    (1) Subsidy

    (2) Interest Waiver

    (3) Re-phasing

   (4) Moratorium

Ans-4

3. When a person opens an account in a bank, the bank is a ………. Towards the person

    (1) Creditor

    (2) Debtor

    (3) Agent

    (4) Borrower

Ans-2

4. Concept of Tobin Tax is associated with which field?

    (1) Foreign Exchange Transactions

    (2) Share Trading

    (3) Commodity Trading

    (4) Bullion Trading

Ans-1

5. Which act pertains to effectively dealing with the problem of non- performing assets (NPAs) in Indian Banking ?

    (1) RBI ACT

    (2) Banking and Regulation Act

    (3) SARFAESI Act

    (4) Banking Ombudsman

Ans-3

6. Which agency/ institution is the regulatory authority for home loans in India?

    (1) Housing Development Finance Corporation (HDFC)

    (2) National Housing Bank (NHB)

    (3) National Housing Board

    (4) Housing Finance Corporation ltd.(HFCL)

Ans-2

7. Which of the following countries has ranked as top gold producer in World?

    (1) Germany

    (2) South Africa

    (3) China

    (4) India

Ans-3

8. Commercial paper can be issued……..?

    (1) By all corporate

    (2) By all corporate with net worth of at least Rs 10 crore

    (3) By all corporate with net worth of at least Rs 5 crore

    (4) Can be issued only by Banks

Ans-3

9. Sub-prime lending refers to……..?

    (1) Lending to the customer who are most value for the banks

    (2) Lending to the customer who vist bank for the very first time

    (3) Lending to the people with less than standard credit status

    (4) None of these

Ans-3

10. This committee is associated with finance to small scale industries

    (1) C.E Kamath                          (2) Malegam

    (3) G.S Patel                             (4) Chatelier

Ans-2

Search Statewise Jobs

   

Find us on Facebook

Quick Information